Multiplying and Dividing Fractions


> Maths > Number > Systems >


1: 12×34

Solution:

=38

2: 23×57

Solution:

= 1021

3: 12÷34

Solution:

= 23

4: 23÷57

Solution:

= 1415

5: 112×23

Solution:

=32×23 =3×22×3 =1

6: 45×103

Solution:

= 83=223

7: 12÷112

Solution:

=12÷32 =12 ×23 =13

8: 45÷23

Solution:

=65=115

9:  2 14 × 1 13

Solution:

= 9341 × 4131 =3

10:  78 × 1621

Solution:

= 23

11: 134÷12

Solution:

=74÷12 =742 ×211 =72=312

12:  78 ÷ 1415

Solution:

=105112

13:  3 12 × 45

Solution:

= 145

14:  910 × 2518

Solution:

=54

15: 213÷56

Solution:

=73÷56 =731 ×625 =145=245

16:  910 ÷ 35

Solution:

=32

17: 223×134

Solution:

=823 ×741 =143=423

18:  1112 × 3655

Solution:

= 35

19:  3 14 ÷ 1 12

Solution:

=134 ÷32 =134 ×23 =132 ×13 = 136 = 2 16

20:  1112 ÷ 2225

Solution:

= 275264

More Questions with videos:

Fractions: division Video:
Practice Questions [inc MS];
Textbook Exercise.
Fractions: multiplication Video:
Practice Questions [inc MS];
Textbook Exercise.

(Care of corbettmaths.com)

a MaS Tutor Icon